۱۰ نکته درباره سفرنامه نویسی

سفرنامه و هنر داستان نویسی : هدف و موضوعی داشته باشید!
اسپاد  و استفانی در سمینار به ارائه نکاتی با عنوان ده نکته ظریف در سفرنامه نویسی پرداختن که اینجا براتون می نویسم . برای من مورد اول به نظرم مهم ترین نکته هست .

۱.نکته ای یا موضوعی برای بیان کردن داشته باش
اسپاد در ارائه خودش گفت: بدون یک موضوع (یا یک نکته) شما فقط خاطرات روزانه خودتون رو مرور می کنین . شما می توانین از یک داستان بزرگ استفاده کنین تا اینکه فقط ساده بگین که اونجا رفته بودین . مثلا وقتی به پاریس میرین لازم نیست فقط از برج ایفل تعریف کنین. به اندازه کافی داستان های مختلفی رو میتونین بنویسین و تعریف کنین که جذاب تر باشه.

۲.بیان خوب مثل خامه ی روی کیک
داستان اصل ماجرا (یا همان کیک) هست. در صورتی که نکته ای یا موضوعی نداشته باشین، هیچ توضیحی در مورد سفرنامه نمی مونه.

۳.با ساختار بنویس
حداقل شما می توانید قالب استاندارد مقاله پنج بخشی، با فرمت آغاز نوشته٬ فرضیه های ماجرا٬  صحنه 1، صحنه 2، صحنه 3 و قسمت پایانی استفاده کنین ….

۴.منحصر به فرد و اصیل باش
شما اولین فردی نیستی که به برج ایفل میره یا حتی اولین نفری نیستی که با شیرهای دریایی شنا می کنه. شما باید تجربیات سفرتون رو با یک دید تازه نگاه کنی و نوشته ی جذابی را طرح ریزی کنی و بنویسی.

۵.برای درک بهتر محتوا رو مرتب کن
در چند جمله ی کوتاه بگم : متن رو به چند قسمت جدا از هم تبدیل کن، برای اونها عنوان بساز، از لیست ها استفاده کن. مختصر و جذاب بنویس.

۶.یک صدا و شخصیت منحصر به فرد در نوشته ی خود داشته باش 
وبلاگنویسان سفرنامه ها باید با یک شخصیت  منحصر به فرد نوشته های خودشون رو بنویسن تا اینکه نوشته ی اونها برجسته بشه و بیشتر خونده بشه . بسیار زیاد شنیدیم که مردم دنبال شخصیت های آنلاین هستن. پس در نوشته هاتون یک شخصیت منحصر به فرد از خودتون خلق کنین.

۷.خلاق باش 
به عبارت دیگه، اگه می خوای از چیزی مثل ابعاد و اندازه حرف بزنی، تصویر سازی کن یا مثال قانع کننده ای بیار. به عنوان مثال، به جای اینکه بگی چندین مترمکعب آب در حال حرکت بود بهتره بگی انگار تمام رودخونه های کره ی زمین با هم یکی شده بودند و حجم آب زیادی در حال حرکت بود.

 ۸.نوشته ات رو دوباره ویرایش کن
اگه نوشته تون پر از اشتباهات تایپی و گرامری باشه، هیچ وقت به شما عنوان یک نویسنده ی حرفه ای رو نمیدن . برای ویرایش نوشته ات پیشنهاد می کنیم نوشته تون رو با صدای بلند بخونید و از یک نفر دیگه بخوایید که به اون نگاهی بندازه.

۹.توجه خواننده ها رو جلب کن
شما باید خواننده رو در عرض چند ثانیه مجذوب نوشته تون کنین.همیشه پاراگراف اول مهمترین پاراگراف هست. توی پاراگراف اول دلیلی برای خواندن ادامه ی متن به خواننده بدین.

۱۰. صحت حقایق رو بررسی کن
اسپاد در آخرین نکته گفت: “من نمی تونم بیشتر ازین تأکید کنم. حتی اگر مادر شما می گه که دوستتون داره هم حتما از صحت این موضوع مطمئن بشین”. وقتی قراره مطلبی درباره جایی بنویسین به ویکی پدیا یا سایت های گردشگری اصلا اعتماد نکنین. سعی کنین مطالبی رو که به عنوان فکت یا یک حقیقت درباره یک مکان می نویسین رو حتما بررسی کنین و مطمئن باشین