مسجد شیخ زائد دبی

امارات متحده عربی یکی از جدیدترین کشورها در جهان که آب و هوای بیابانی، دریاهای گرم و سواحل دوست داشتنی آن را به یک مکان گردشگری محبوب تبدیل کرده است. امارات پس از استقلال از انگلستان در سال 1971 به عنوان فدراسیونی از هفت امارات تأسیس شد و با توجه به منابع عظیم نفت طبیعی خود (هفتمین ذخایر بزرگ نفت در جهان) گام های بلندی را در چندین جنبه برداشته است. عجمان، دبی، فوجیره، شارجه، راس الخیمه، ام ال کووینلت و ابوظبی پایتخت ، امارات متحده عربی را تشکیل می دهند. دبی به عنوان مشهورترین شهر امارات، با مهمان نوازی جهانی و نوآوری های معاصر در ساخت و ساز، سرگرمی و هر جنبه دیگر، چشم انداز مترقی تری دارد و قطب اصلی گردشگری می باشد به طوری که تور دبی در فصول سرد از سراسر جهان استقبال میشود. از طرف دیگر ابوظبی به طور پیوسته به عنوان مقصد برتر در فرهنگ، سرگرمی، معماری درجه یک و غذاهای خیره کننده خود ظاهر شده و به طرز دلپذیری پرچم سنت قدیمی اماراتی را پذیرفته است.


مسجد بزرگ شیخ زائد Sheikh Zayed Grand Mosque

مسجد بزرگ شیخ زائد به عنوان یکی از بزرگترین مساجد جهان و مکانی که تعامل بی نظیر بین اسلام و فرهنگ های جهان را ثبت می کند، می باشد. چشم انداز شیخ زائد برای مسجد بزرگ این بود که سبک های معماری را از تمدن های مختلف مسلمانان در خود گنجانده و با ایجاد یک مکان مقدس که واقعاً متنوع و الهام بخش است ، از تنوع فرهنگی تجلیل کند. سیاست درهای باز از گردشگران تور دبی و سایر شهرهای امارات از سراسر جهان دعوت می کند که شاهد گنبدهای دیدنی و برجسته، استخرهای بازتابنده که حیاط و سالن نماز بی نظیر را فرا می گیرد، باشند.


داخل مسجد بزرگ شیخ زائد


تالار نماز یک اثر هنری خاص است که از کف تا سقف، جزئیات نفیس که در هر متر از فضا قرار می گیرد، بازدید کنندگان را به تعجب وا میدارد. کف این تالار با بزرگترین فرش دستباف جهان که توسط فرش بافان ایرانی تهیه شده، پوشانده شده است. مسجد شیخ زائد در مجموع دارای هفت لوستر کریستالی می باشد، اما بزرگترین آنها در سالن اصلی نماز قرار دارد و وزن آن حدود 12 تن است. بازدید ازخوشنویسی های درون حفره های گنبدی که با آیاتی از قرآن قلم زنی شده و با برگ های طلا به حروف نسخ مصور شده است به گردشگران تور دبی توصیه میشود.

در این مسجد 82 گنبد با اندازه های مختلف وجود دارد و بزرگترین آنها در مرکز سالن نماز اصلی واقع شده؛ عناصر طراحی شامل روکش مرمر سفید خالص و موزائیک شیشه ای طلا است. قسمت داخلی گنبدها دارای آثار هنری سنتی مراکش که از گچ تقویت شده به نام (GRG) ساخته شده می باشد. مسجد بزرگ شیخ زائد دارای چهار مناره است که هر یک از آنها حدود 106 متر ارتفاع دارد که مهمترین مؤلفه معماری اسلامی در سده های گذشته بوده. این مسجد به دلیل اینکه محل دفن مرحوم شیخ زائد بن سلطان آل نهیان ، اولین رئیس جمهور امارات ، می باشد در قلب همه شهروندان امارات جای دارد. گردشگران تور دبی ، مسلمان یا غیرمسلمان به کلیه قسمت های مسجد اجازه دسترسی و بازدید دارند.

ساعات کاری : شنبه تا پنجشنبه 9صبح تا 10شب - جمعه ها 4.5عصر تا 10شب

ساعات کاری در ماه رمضان : شنبه تا پنجشنبه 9صبح تا 3عصر - جمعه ها تعطیل

آدرس : Sheikh Rashid Bin Saeed St - Abu Dhabi - United Arab Emirates

تلفن : 0097124191919


تاریخچه مسجد بزرگ شیخ زائد

شیخ زائد بن سلطان آل نهیان (2004-1918) نخستین رئیس جمهور امارات، به دلیل اراده و بینش قوی خود مشهور بود؛ او پس از ثبات پایه و اساس امارات متحده عربی، توانست به کمکهای بزرگی در کشور خود تحقق بخشد که زندگی و سرنوشت شهروندان خود را در یک سطح اقتصادی و اجتماعی به طرز چشمگیری تغییر داد. شیخ زائد توانست ضمن حفظ هویت فرهنگی خاص ملت خود، یک کشور مدرن و پیشرفته بسازد؛ او با هدف تأسیس مسجدی تاریخی، با پیام اسلامی صلح ، عشق و تحمل را واقعیت بخشید. وی قصد داشت مسجد بزرگ را به یک مرجع زنده در معماری مدرن اسلامی تبدیل کند که گذشته و حال را در یک ملودی هماهنگ پیوند می دهد.

اولین بررسی ها برای ساخت مسجد از اواخر دهه 1980 آغاز شد و ساخت و ساز در 5 نوامبر 1996 با حداکثر ظرفیت تقریباً 50،000 نفر شروع شد. نکته قابل توجه گردشگران تور دبی این است که نمازخانه های مسجد اولین بار برای عبادت در عید قربان سال 2007 افتتاح شدند. بیش از 3000 کارگر و 38 شرکت پیمانکاری در ساخت مسجد شرکت کردند؛ صنعتگران و مواد اولیه از بسیاری از کشورها، از جمله ایتالیا، آلمان، مراکش، هند، ترکیه، چین، انگلستان، نیوزلند، یونان و البته امارات متحده عربی. مواد طبیعی به دلیل داشتن ویژگی های ماندگار و زیبا از جمله سنگ مرمر، طلا ، سنگ های نیمه قیمتی، کریستال و سرامیک در بیشتر قسمتها انتخاب شدند.


مسجد بزرگ شیخ زائد امارات


نکاتی برای بازدید به مسجد شیخ زائد

در سفر به دبی علاوه بر جاذبه های گردشگری داخل شهر، به گردشگران توصیه میشود از جاذبه های شهر ابوظبی نی ز دیدن کنند که مسجدشیخ زائد یکی از اولویت های هر توریستی می باشد. مساجد برای همه مسلمانان یک جایگاه مذهبی و مقدس دارند، بنابراین بازدید کنندگان از مسجد شیخ زائد باید از اخلاق و قوانین خاص پیروی کنند و با رعایت دستورالعمل های ذکر شده در زیر، احترام کامل خود را نشان دهند:

1- لباس های خانومها باید کاملا پوشیده و گشاد باشد و لباس های آقایان نیز حداقل آستین داشته و شلوار بلند باشد.

2- آوردن غذا و نوشیدنی و کشیدن سیگار در داخل مسجد ممنوع می باشد.

3- هر ساعت از روز زمان مناسب برای بازدید از مسجد است، اما به دلیل گرما بهترین زمان اوایل صبح یا اواخر عصر می باشد.

4- بازدید از مسجد شیخ زائد در تور دبی هزینه ورودی ندارد.

5- تورهایی با راهنماهای رایگان به زبان عربی و انگلیسی در ساعات مختلف در طول روز در دسترس هستند.


امکانات مسجد شیخ زائد

مسجد بزرگ شیخ زاید در ارائه کلیه امکانات و خدمات لازم به بازدید کنندگان خود توجه زیادی می کند؛ مانند وجود یک کلینیک پزشکی کاملاً مجهز و پرسنلی که روزانه از ساعت 8:30 صبح تا 10:30 شب برای خدمت رسانی به بازدیدکنندگان حضور دارند. یک مرکز خدماتی رفاهی نیز برای گردشگران تور دبی نیز در مسجد شیخ زائد وجود دارد که شامل فروشگاه های مواد غذایی، نوشیدنی و یک فروشگاه سوغات است. قسمتی نیز صندلی های چرخدار را برای افراد سالخورده و ناتوان ارائه می دهد، جایی که مسیرها شیبدار شده تا توسط صندلی های چرخدار به راحتی قابل دسترسی باشد. همچنین صندلی هایی مخصوص افرادی که به آنها نیاز دارند در نمازخانه ها وجود دارد.


محوطه مسجد بزرگ شیخ زائد امارات


دسترسی به مسجد شیخ زائد در تور دبی

مسجد بزرگ شیخ زائد در بین سه پل اصلی که شهر ابوظبی را به سرزمین اصلی متصل می کند قرار دارد. اگر در ابوظبی اقامت دارید، رسیدن به مسجد با تاکسی بسیار آسان و کم هزینه خواهد بود؛ اما اگر در دبی اقامت دارید، در فاصله 150 کیلومتری مسجد خواهید بود، اجازه ندهید این کار شما را از بازدید از مسجد منصرف کند. گردشگران تور دبی برای بازدید از مسجد شیخ زائد میتوانند توسط تاکسی که سریعترین راه دسترسی می باشد به ابوظبی بروند؛ حدود 90 دقیقه طول میکشد و 250 تا 300 درهم هزینه خواهد داشت. از منطقه بور دبی، در ایستگاه اتوبوس Al Ghubaiba هر سی دقیقه اتوبوس های مدرن و دارای تهویه مطبوع به ابوظبی میروند. سفر با اتوبوس به ابوظبی حدود دو ساعت طول می کشد و تنها 25 درهم هزینه دارد که بسیار کمتر از هزینه ی یک تاکسی است.